razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Solo Quinta 2012

“Hartley Smithers did it again”… Nu ştiu de ce, dar ăsta e primul gând care mi-a venit în minte când am degustat ediţia 2012 a lui Solo Quinta. Cu acest vin, enologul australian de la Recaş ţinteşte direct către amatorii stilului “New World”, bazându-şi tirul pe conceptul “bombă de fruct”. Patru dintre soiurile cupajului sunt aceleaşi ca anul trecut: Muscat Ottonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc şi Chardonnay, iar elementul de noutate este Pinot Noir-ul vinificat în alb. Rezultatul e un vin de culoare galben auriu, cu un nas elegant de miere, iasomie, ananas şi litchi. Gustul este exploziv, cu un mix de fructe tropicale coapte, citrice şi note dulci vanilate. Aciditatea este ridicată, iar alcoolul bine integrat. Postgustul, lung, vibrant şi aromatic, lasă senzaţii de busuioc, lemn şi condimente exotice.

Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci

Related articles

Primul alb 2022, Crama Valea Ascunsă

Salată de ton cu mere & Primul alb 2022, Crama Valea Ascunsă

Un cupaj din Fetească Albă şi Chardonnay, originar din regiunea Lechinţa-Teaca (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin cu profil aromatic complex, din care nu lipsesc notele florale, […]

Learn More
Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More

aMUSEd

Săptămâna trecută, m-am întâlnit, la Craiova, cu doi prieteni care m-au invitat, seara, la masă în oraş. Locul faptei, restaurantul Epoca, e o locantă cu ştaif, […]

Learn More