razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Solo Quinta 2012

“Hartley Smithers did it again”… Nu ştiu de ce, dar ăsta e primul gând care mi-a venit în minte când am degustat ediţia 2012 a lui Solo Quinta. Cu acest vin, enologul australian de la Recaş ţinteşte direct către amatorii stilului “New World”, bazându-şi tirul pe conceptul “bombă de fruct”. Patru dintre soiurile cupajului sunt aceleaşi ca anul trecut: Muscat Ottonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc şi Chardonnay, iar elementul de noutate este Pinot Noir-ul vinificat în alb. Rezultatul e un vin de culoare galben auriu, cu un nas elegant de miere, iasomie, ananas şi litchi. Gustul este exploziv, cu un mix de fructe tropicale coapte, citrice şi note dulci vanilate. Aciditatea este ridicată, iar alcoolul bine integrat. Postgustul, lung, vibrant şi aromatic, lasă senzaţii de busuioc, lemn şi condimente exotice.

Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci

Related articles

Pere cu ciocolată & Prince Ştirbey Tămâioasă Românească

Oliver Bauer, enologul cramei Ştirbey, este un neamţ care a înţeles soiurile clasice româneşti din Drăgăşani poate mai bine decât mulţi conaţionali. Este şi cazul […]

Learn More
Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016, Château Vartely

Friptură de porc & Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016

Un vin complex şi finisat cu grijă, ce te duce cu gândul la clasicele cupaje de tip GSM (Grenache-Syrah-Mourvedre), din sudul văii Ronului. Asemănarea este […]

Learn More

Salată niçoise & Pinot Grigio, Budureasca

Nu ştiu dacă salata niçoise a fost inventată la Nisa, la Monte Carlo sau în altă parte pe Coasta de Azur, dar cu certitudine ea […]

Learn More