razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi cu brânză & Anno 2017, Licorna

Anno SB/CH 2017, Licorna

Un vin alb extrem de sofisticat şi, în acelaşi timp, greu de decriptat. Vă recomand să vă apropiaţi de el cu răbdare şi cu promisiunea fermă că nu veţi fi dezamăgiţi. În primul rând, trebuie decantat, sau măcar oxigenat în sticlă, minimum 30-40 de minute, după deschidere, ca să înceapă “să cânte”. Nasul e discret, dar foarte complex, aducând succesiv, note de fructe tropicale, lemn afumat şi izuri saline. Corpul este masiv, cu o textură densă, alcool destul de bine evidenţiat şi o aciditate vie. Gustul e multistratificat, debutând cu grapefruit, mango şi caise confiate, peste care vin senzaţii de fagure de miere, ceară şi tămâie, iar pe final, impresiile condimentate şi minerale preiau controlul. Un postgust interminabil, cu citrice dulci amărui şi ierburi mediteraneene mentolate, încheie, glorios, parcursul acestui vin de zile mari.

Dovlecei umpluţi cu brânză
Reţeta lui Costăchel | Dovlecei umpluţi cu brânză
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Peşte la cuptor & Rusalcă Albă 2015, Crama Oprişor

Un cupaj complex şi elegant de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, executat într-o perfectă armonie, precum un cvartet de coarde de Haydn. Culoarea […]

Learn More
Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Ficăţei cu sos & Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Un Chardonnay dobrogean din regiunea Viişoara, discret baricat, un vin care conjugă cu multă fineţe senzaţiile citrice cu notele de miere şi vanilie. Culoarea este […]

Learn More
Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Somon la cuptor & Verdeca-Chardonnay BIO 2024, Masso Antico

Un cupaj de Verdeca şi Chardonnay, originar din regiunea Itria (Puglia, sudul Italiei), un vin produs din struguri BIO, fermentat şi maturat în inox, care […]

Learn More