razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Drob de miel & Champagne Brut Rose, Billecart-Salmon

Iată un spumant pe care l-aş declara un “clasic nonconformist”, sau un “roze de asamblaj”, aşa cum l-a botezat însuşi Francois Domi, enologul de la Billecart-Salmon. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un cupaj între un vin alb, obţinut din Chardonnay şi un vin roşu obţinut din Pinot Meunier şi Pinot Noir. A doua fermentare s-a desăvârşit în sticlă, atât la propriu cât şi la figurat, iar rezultatul este, fără doar şi poate, o şampanie de primă clasă. Culoarea vinului este roz somon, cu o perlare fină şi îndelungată. Nasul aduce arome de fructe roşii, coajă de pâine şi note minerale, bazaltice. Corpul este fluid şi cremos, cu o textură mătăsoasă. Gustul este intens, cu multe căpşuni şi mure, la care se adaugă aluzii de patiserie proaspătă şi subtile senzaţii calcaroase. O şampanie apreciată în mod constant, din 1994 şi până în prezent, de către Wine Advocate, cu punctaje ce variază între 89 şi 94/100.

Reţeta lui Costăchel | Drob de miel
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Şarbă şi Plăvaie 2018, Crama Gîrboiu

O combinaţie unică, obţinută din 2 soiuri neaoşe româneşti, originare din Vrancea. Şarba vine cu note exotice de fructe tropicale şi flori albe, iar Plăvaia […]

Learn More
Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Salată de fasole & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More