razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel & Épiphanie Fetească Neagră 2017

Épiphanie Fetească Neagră 2017, Viticola Sarica Niculiţel

O Fetească Neagră dobrogeană ce dezvăluie noi valenţe pentru acest vechi soi românesc. Aromele intense de coacăze negre te duc cu gândul la un Cabernet Sauvignon, iar textura catifelată, taninurile moi şi condimentele fac o trimitere directă către un Shiraz. Însă, fiţi pe pace, e o Fetească Neagră 100%. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură roşietică, iar nasul e elegant, cu fructe negre de pădure, lemn afumat şi piper negru. Corpul suplu, foarte compact, are alcoolul (14,9%!) extrem de bine integrat şi o aciditate de invidiat pentru zona din care provine. Gustul pendulează între gemuri de coacăze şi de prune, trecând prin note de cafea prăjită şi vanilie. Postgustul, lung, intens şi cărnos, lăsă senzaţii dulci, condimentate. Dacă cineva credea că vechea dezbatere cu titlul “tipicitatea Feteştii Negre româneşti” s-a cam epuizat, ei bine, Épiphanie nu face decât să toarne gaz pe foc! Una peste alta, un vin remarcabil.

Friptură de miel la tavă cu usturoi
Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la tavă cu usturoi
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ardei umpluţi & Pinot Noir 2011, Lacerta

Un Pinot Noir din Dealu Mare, care şi-a păstrat notele fructate în prim-plan, chiar şi după o maturare îndelungată, de 12 luni, la baric. Culoarea […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Ficăţei cu sos de vin & Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Un Sauvignon Blanc care, dacă l-ai degusta în orb, ai putea să juri că vine din Chile sau chiar Noua Zeelandă şi nu din zona […]

Learn More

Sandvici pané & Sable Noble alb 2015

Cu fiecare nouă ediţie, acest cupaj alb de la M1 conţine tot mai puţine soiuri, dar are din ce în ce mai multă expresivitate, echilibru […]

Learn More