razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură în pergament & Alira Grand Vin Cuvée 2011

Acest cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră se dovedeşte a fi, pur şi simplu, cel mai reuşit vin al producătorului dobrogean de la Aliman. Dens şi gemos, ajuns deja în vârf de formă, Cuvee 2011 este un vin cu adevărat sofisticat, atât prin complexitatea aromelor cât şi prin folosirea inteligentă a baricului. Culoarea este vişiniu închis, cu bordură cărămizie, iar nasul vine cu vişine supracoapte, smochine afumate şi tonuri vegetale. Corpul este rotund şi echilibrat, alcoolul e frumos integrat, iar taninurile sunt moi şi dulci. Gustul este intens, cu vişinată, fructe negre bine coapte, ciocolată amară şi note vanilate. Postgustul lung, neaşteptat de proaspăt, lasă senzaţii de lemn dulce şi condimente exotice. Decantaţi-l cel puţin o oră şi aşezaţi-l alături de o pulpă de porc în pergament, sau, de ce nu, lângă o prăjitură cu multă cremă de ciocolată.

Reţeta lui Costăchel | Pulpă de porc în pergament
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Praz cu smântână & Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Fineţea în exprimare şi echilibrul între notele aromatice, aciditate şi mineralitate sunt caracteristicile definitorii ale acestui rozé dobrogean din Pinot Noir. Culoarea este una de […]

Learn More

Spaghete cu hamsii & Muscat-Savignon 2013, Avincis

Acest cupaj de Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc de Drăgăşani îmi aduce aminte de însăşi definiţia bunului politician: să aibă stil şi carismă, dar să […]

Learn More

Mâncare de vită cu ciuperci & Promis 2011, Ca’Marcanda

Un super-toscan provenind de la crama celebrului Angelo Gaja, situată în regiunea Maremma Toscana. Această simplă introducere ar trebui să facă pe orice pasionat de […]

Learn More