razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ghebe cu usturoi & Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Spumant Blanc de Cabernet Brut, Rădăcini

Un spumant brut, din regiunea Codru (Republica Moldova), obţinut din Cabernet Sauvignon vinificat în alb şi refermentat în tanc de inox, prin metoda Charmat. Un vin foarte versatil, care îmbina notele discrete de fructe roşii cu o bună aciditate şi mineralitate. Culoare galben pai şi o perlare intensă la debut, care continuă cu o multitudine de bule fine. Nas discret, cu piersici albe, coajă de pâine prăjită şi senzaţii calcaroase. Textură cremoasă, un rest de zahăr (9 grame/litru) bine compensat de aciditate şi alcool insesizabil (12%). Gust delicat, cu coacăze albe, caise şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere. Postgust lung, proaspăt, cu tonuri amărui, puţin saline.

Ghebe cu usturoi
Reţeta lui Costăchel | Ghebe cu usturoi
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu fructe de mare & Şarbă şi Plăvaie 2018, Crama Gîrboiu

O combinaţie unică, obţinută din 2 soiuri neaoşe româneşti, originare din Vrancea. Şarba vine cu note exotice de fructe tropicale şi flori albe, iar Plăvaia […]

Learn More
Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016, Château Vartely

Friptură de porc & Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016

Un vin complex şi finisat cu grijă, ce te duce cu gândul la clasicele cupaje de tip GSM (Grenache-Syrah-Mourvedre), din sudul văii Ronului. Asemănarea este […]

Learn More

Varză nouă cu pui & Byzantium Blanc de Transylvanie

Cramele Halewood, un producător cunoscut în primul rând prin vinurile sale din Dealu Mare, ne oferă azi ocazia de a încerca un vin obţinut în […]

Learn More