Nimic mai potrivit pentru reţeta franţuzească propusă de Costăchel decât un vin de desert din Alsacia. Vă propun un Gewurztraminer dulce obţinut din struguri culeşi la supramaturare, un vin care ne aduce în pahare aromele concentrate ale toamnei 2009. Se recomandă deschiderea sticlei cu o oră înainte de servire (fără carafare) şi răcirea vinului pe la 8-10 grade. Culoarea este galben chihlimbar, foarte limpede. Nasul intens ne întâmpină cu arome de litchi şi busuioc. Gustul este puternic, cu note de gutuie şi fructe tropicale. Corpul masiv este susţinut de zahărul rezidual prezent din belşug (56 de grame la litru) dar şi de o bună aciditate care compensează dulceaţa. Postgustul este interminabil, cu note de caramel şi pelin. Preţul de 80 de lei pentru o sticlă ne indică un vin eveniment. Orice amator de vinuri dulci franţuzeşti ar trebui să-l încerce măcar odată în viaţă.