razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pâine umplută & Sable Noble alb

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Pinot Gris, ce adună într-o terţă aproape perfectă tot ce-i mai bun din fiecare soi. Realizată într-un stil foarte accesibil şi direct, ediţia din 2013 are, din nou, evidente trimiteri la vinurile de “Lume Noua”. Culoarea este galben auriu, iar nasul are flori de soc, fagure de miere şi ardei gras. Corpul vinului este plin, cu o bună aciditate, dar şi cu alcool destul de prezent. Gustativ vine cu fructe tropicale, mere coapte şi lime. Postgustul este lung, aromatic, cu note de lemn dulce şi vanilie. Chiar dacă este un vin foarte versatil în ceea ce priveşte asocierile gastronomice, eu l-aş încerca în primul rând cu pâinea umplută cu urdă, şuncă, dovlecei şi ardei graşi.

Reţeta lui Costăchel | Pâine umplută cu urdă, şuncă, dovlecei şi ardei graşi

Related articles

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, […]

Learn More

Salată de mere & Prosecco Corte delle Calli

Un spumant italienesc din regiunea Treviso, obţinut prin metoda refermentării în tanc de inox. E oarecum ironic faptul că această tehnică de vinificare, specifică pentru […]

Learn More

Pulpă de porc în pergament & Pinot Noir Michel Torino

Când mă gândesc la “chinul” de două ore de pe care trebuie să-l îndurăm aşteptând ca pulpa de porc să fie gata, o întrebare mă […]

Learn More