razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu fructe de mare & Chardonnay, Michel Torino

Chardonnay-ul, unul din cele mai pretuite soiuri albe, are, din pacate, un mic “defect din nastere”: strugurii in sine sunt mai degraba degraba neutrali. Prin urmare, la Chardonnay se simte cu precadere, mai mult decat la oricare alt soi alb, caracterul terroir-ului, amprenta vinificatorului si gustul lemnului in care a fost maturat vinul. Un bun exemplu al acestei “maleabilitati” este Chardonnay-ul din 2009 produs de Crama Michel Torino. Pe aceasta podgoria din Argentina, situata la 1700 de metri inaltime, avand un sol calcaros si un climat rece, cu mari variatii de temperatura de la zi la noapte, creste un Chardonnay care se coace tarziu si care exprima foarte bine ariditatea terroir-ului. Vinificatorul argentinian reuseste sa obtina, intr-un mod oarecum neasteptat, un vin in stil frantuzesc. Culoarea este galben-aurie iar nasul este foarte elegant, cu arome de piersici si fagure de miere. Corpul este lejer, vinul are un bun echilibru gustativ, cu note fructate, de grapefruit si de miere. O oarecare lipsa de aciditate ar putea fi deranjanta daca n-ar fi compensata de o superba impresie de lemn afumat. Postgustul este lung si onctuos cu note de stejar. Temperatura de servire este de 6-8 grade iar pastele si fructele de mare sunt primele recomandari gastronomice pentru acest vin. Cum Costachel ne propune o combinatie de paste cu fructe de mare nu putem decat sa consideram ca avem vinul perfect pentru aceasta reteta. Daca luam in calcul si pretul de 30 de lei pentru o sticla cred ca avem toate motivele sa declaram acest vin un “best buy”.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu fructe de mare

Related articles

Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

Canelloni umpluţi cu carne & Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

O Fetească Neagră 100%, provenind din regiunea Târnavei Mici (judeţul Mureş), un vin matur, care declină fructele roşii suculente şi mineralitatea terroirului din zonă. Culoare […]

Learn More

Sarmale & Nedeea 2013, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare […]

Learn More
Cuvée Celést Rosé Brut 2021, Villa Vinèa

Salata Boeuf & Cuvée Celést Rosé Brut 2021, Villa Vinèa

Un spumant rozé din Pinot Noir 100%, provenind din regiunea Târnavei Mici (judeţul Mureş), obţinut prin refermentare în sticlă. Un vin care se recomandă prin […]

Learn More