razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci şi sos de bere & Sole Fetească Regală 2013

O Fetească Regală 100%, obţinută din struguri recoltaţi de pe un singur plai (Dealul Ţiganului) şi vinificaţi într-un stil de “Lume Nouă”. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, iar nasul este complex, cu flori de câmp, iarbă cosită, vanilie şi coajă de citrice. Corpul este plin şi onctuos, cu o excelentă aciditate şi cu alcool foarte bine integrat. Gustativ are multe fructe tropicale (banane, ananas), dar şi note ceva mai neaoşe, de piersică, măr copt şi soc. Postgustul este lung, citric, cu fagure de miere, note afumate şi puţin amărui. Este o Fetească Regală complexă, cu arome “multistratificate”, care se vor dezvălui şi mai bine dacă aerăm vinul pentru 30 de minute într-un decantor.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume

Related articles

Escalop cu sos de lămâie & Kronos Pinot Noir, Halewood

Un Pinot Noir lejer atipic, dar totuşi interesant. Mai întâi, are 13,5% alcool, dar pare un vin foarte lejer. Mai apoi, este maturat în baricuri […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More
Alira Alizée 2020, WineRo

Chifteluţe marinate & Alira Alizée 2020, WineRo

Un rozé dobrogean din Syrah, seducător şi bine închegat, care mizează totul pe cartea fructelor roşii bine coapte, dublată de o prospeţime revigorantă. Culoarea este […]

Learn More