razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu peşte & Theia Chardonnay 2014, Halewood

Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui Chardonnay din zona Sebeş-Apold o personalitate puternică şi o notă exotică, de “Lume Nouă”. Culoarea este galben auriu, iar nasul, intens, vine cu arome de fagure de miere, miez de nucă şi coajă de citrice. Corpul vinului este masiv, cu o textura onctuoasă şi o bună aciditate. Gustul este exploziv, cu ananas, grapefruit, piersici şi lemn afumat. Postgustul este lung, proaspăt, cu note vanilate şi puţin condimentate. Un vin care se asortează de minune la o porţie rizoto cu peşte.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu peşte
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

YAM Bianco NV, Terredora Di Paolo

Cartofi noi cu ciuperci & YAM Bianco, Terredora di Paolo

Un cupaj eclectic, originar din sud-vestul Italiei, obţinut din cele mai importante soiuri locale ale regiunii Campania: Greco di Tufo, Fiano şi Falanghina. Avem de-a […]

Learn More

Chec de curcan & Floare de Toamnă

Luna decembrie este momentul de graţie pentru primul vin roşu al anului. În consecinţă francezii lansează celebrul Beaujolais Nouveau iar italienii Vino Novello. Nici noi […]

Learn More
„Vin în ajutor” Riesling de Rin 2020, Villa Vinèa

Pâine umplută & „Vin în ajutor” Riesling de Rin 2020, Villa Vinèa

Un vin foarte potrivit atât pentru a însoţi aperitivele, cât şi pentru a dezlega limbile şi a aduce zâmbetul pe faţa mesenilor. Avem de-a face […]

Learn More