razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Souvlakia & Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

O Fetească Neagră vrânceană, frumos evoluată, aflată în plină forţă şi vigoare, cu un fin echilibru între notele de fructe roşii şi cele de baric. Culoarea vinului este rubiniu închis, iar nasul e intens, cu fructe roşii de pădure şi condimente. Corpul e suplu şi elegant, cu o textură fermă, taninuri frumos şlefuite, alcool bine evidenţiat şi o remarcabilă aciditate. Gustul vine cu prune coapte, vişine şi cireşe negre, totul învăluit în note de piper alb şi cuişoare. Postgustul lung, proaspăt şi suculent, lasă senzaţii de ciocolată neagră şi o plăcută astringenţă.

Souvlakia
Reţeta lui Costăchel | Souvlakia
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mere coapte umplute & Moscato 2011, Gallo

Este dulce, aromatic, slab alcoolizat (8.5%) şi cu o discretă senzaţie de “fizz” – chiar dacă nu este un frizzante în adevăratul sens al cuvântului. […]

Learn More

Pâine umplută & Fiano di Avellino 2015, Vesevo

Vinurile albe din sudul Italiei sunt, de multe ori, prea uşor trecute cu vederea în favoarea celor roşii. Aş încerca azi să repar, măcar în […]

Learn More

Pasta Bolognese & La Colombette Syrah

Sunt tentat să-i dau dreptate lui Costăchel şi să vă recomand un Merlot la reţeta de “Pasta Bolognese”. Am să rezist tentaţiei şi am să […]

Learn More