razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sparanghel cu costiţa afumată & Prestige Rosé 2017

Prestige Rosé 2017, Château Puech-Haut

Un rozé-eveniment, AOC Saint-Drézéry (Languedoc, sudul Franţei, chiar lângă Montpellier), un cupaj de Grenache şi Cinsault, fermentat şi maturat 4 luni în tanc de inox. Proprietarul domeniului, Gérard Bru, e un personaj care nu se zgârceşte când vine vorba să-şi aleagă consultanţii. Pe lista scurtă de enologi care l-au consiliat în decursul timpului se află Michel Rolland, Claude Gros şi Philippe Cambie. Prin urmare, sunt puţine vinuri din portofoliul Puech-Haut care să marcheze sub 90/100 de puncte (bunăoară, ediţiile 2014, 2015 şi 2016 Prestige Rosé au primit 92/100 puncte de la Wine Advocate). Culoarea vinului este roz opalescent, extrem de deschis. Nasul este eteric, cu flori de portocal, iasomie şi pepene galben. Corpul este perfect rotund, ca o sferă de cristal în care se oglindesc, rând pe rând, senzaţii de caise coapte, cireşe albe amare şi lămâie verde. Alcoolul este impecabil integrat, iar textura vinului este densă şi onctuoasă. Un postgust lung, proaspăt şi condimentat, încheie parcursul gustativ al acestui rozé cu un impecabil echilibru şi o desăvârşită fineţe.

Sparanghel cu costiţa afumată
Reţeta lui Costăchel | Sparanghel cu costiţa afumată
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rulouri cu ciuperci & Alira Concordia 2012, WineRo

În mitologia romană, zeiţa Concordia întruchipa armonia în familie. În zilele noastre, chiar dacă armonia în familie s-a mai nuanţat puţin, cei de la WineRo […]

Learn More

Iahnie de fasole & Leonate Pecorino 2012

Dacă veţi întreba un viticultor din provincia italiană Pescara (regiunea Abruzzo) de unde vine numele soiului Pecorino, el o să vă spună, conform legendei locale, […]

Learn More

Somon la grătar & Sable Noble alb 2012

Un cupaj alb din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling. Pentru ediţia din 2012 a acestui vin, Răzvan Macici, enologul cramei Atelier, vine cu […]

Learn More