razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sparanghel cu costiţa afumată & Prestige Rosé 2017

Prestige Rosé 2017, Château Puech-Haut

Un rozé-eveniment, AOC Saint-Drézéry (Languedoc, sudul Franţei, chiar lângă Montpellier), un cupaj de Grenache şi Cinsault, fermentat şi maturat 4 luni în tanc de inox. Proprietarul domeniului, Gérard Bru, e un personaj care nu se zgârceşte când vine vorba să-şi aleagă consultanţii. Pe lista scurtă de enologi care l-au consiliat în decursul timpului se află Michel Rolland, Claude Gros şi Philippe Cambie. Prin urmare, sunt puţine vinuri din portofoliul Puech-Haut care să marcheze sub 90/100 de puncte (bunăoară, ediţiile 2014, 2015 şi 2016 Prestige Rosé au primit 92/100 puncte de la Wine Advocate). Culoarea vinului este roz opalescent, extrem de deschis. Nasul este eteric, cu flori de portocal, iasomie şi pepene galben. Corpul este perfect rotund, ca o sferă de cristal în care se oglindesc, rând pe rând, senzaţii de caise coapte, cireşe albe amare şi lămâie verde. Alcoolul este impecabil integrat, iar textura vinului este densă şi onctuoasă. Un postgust lung, proaspăt şi condimentat, încheie parcursul gustativ al acestui rozé cu un impecabil echilibru şi o desăvârşită fineţe.

Sparanghel cu costiţa afumată
Reţeta lui Costăchel | Sparanghel cu costiţa afumată
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crochete de somon & Solosole Vermentino

Da, se fac şi în Toscana vinuri albe memorabile! Chiar azi avem un foarte reuşit exemplar, un Vermentino 100% din regiunea Bolgheri. Este recomandat celor […]

Learn More

Rulouri cu somon & Leat 6500 Sauvignon Blanc

Iată un vin care, din punct de vedere stilistic, se află la mijlocul distanţei ce separă Lumea Veche de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc realizat […]

Learn More
Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Şniţel umplut & Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Ce rezultă dintr-un cupaj de Sangiovese şi Primitivo, obţinut din struguri parţial deshidrataţi după cules? Ei bine, un vin complex, puternic şi catifelat – trei […]

Learn More