razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tagliatelle cu somon afumat & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca

Un Prosecco delicat şi precis, cu o textură densă şi arome fructate. Acest spumant realizat din soiul Glera, prin refermentare în tanc de inox, are o culoare galben deschis, cu tentă verzuie şi o perlare fină şi constantă. Nasul vine cu flori albe de câmp, soc şi miez de pâine caldă. Corpul este cremos, cu alcool insesizabil (11%) şi un rest de zahăr destul de consistent (16 g/l), perfect echilibrat de aciditatea vie. Gustul aduce mere verzi, piersici şi nectarine, la care se adaugă discrete impresii de patiserie fină. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă elegante senzaţii de citrice dulci amărui. Dacă e bine răcit, se poate dovedi extrem de potrivit alături de o porţie de tagliatelle cu somon afumat.

Tagliatelle cu somon afumat
Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu somon afumat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Budincă de clătite & Vila Dobrusa FR-PG-TR 2014, Avincis

Un cupaj semiaromatic, proaspăt şi răcoritor, gândit pentru a avea o bună priză la publicul tânăr. Culoarea este galben deschis, cu irizaţii verzui, iar nasul […]

Learn More

Paste cu piept de pui & Terra Romana Chardonnay

Nu ştiu dacă v-am mai spus: nu mă dau în vânt după Chardonnay. “Lasă că-ţi trece” mi-a zis un prieten connaisseur şi mi-a recomandat să […]

Learn More
Velvet One Fetească Regală 2023, Velvet Winery

Pui vânătoresc & Velvet One Fetească Regală 2023, Velvet Winery

O Fetească Regală 100%, din regiunea Tohani (Dealu Mare), un vin maturat în lemn, cu note florale şi condimente picante. Culoare galben strălucitor şi nas […]

Learn More