razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa de pui cu ciuperci la frigider şi aş servi-o, rece, alături de o mămăliga fierbinte şi vârtoasă. Desigur că tot din frigider aş scoate şi vinul care ar merge de minune alături de preparaţia lui Costăchel: Trei Peşti 2011 de la Domeniile Dealu Mare (Urlaţi). Cupajul complex de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Alba trebuie însă servit bine frapat, cam la 6-8 grade, pentru a fi convingător şi expresiv. Culoarea este galben verzui, vinul este limpede lăsând lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este predominant floral (tei, soc) dar are şi note de mere coapte, fagure de miere şi vanilie. Gustul, sec şi onctuos, debutează cu multe fructe albe (caise, mere, pere) şi continuă cu note exotice de mango şi banane. Aciditatea ridicată şi alcoolul (13.5%) bine integrat se întâlnesc într-un corp rotund şi echilibrat. Postgustul lung, proaspăt şi puţin dulceag ne lăsa un gust fructat cu discrete note minerale. Preţul de 34 de lei pentru o sticlă exprimă în mod corect calităţile acestui vin elegant şi atent cizelat.

Reţeta lui Costăchel | Tocaniţă de pui cu ciuperci

Related articles

Salată de cartofi cu piept de pui & Rose 2012, Avincis

Sobru dar foarte prietenos – aşa s-ar putea defini, în doar câteva cuvinte, acest roze de Drăgăşani obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot. Culoare este […]

Learn More
Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Mâncare de fasole verde & Chardonnay 2019, Domaine de Coussan

Un Chardonnay din sudul Franţei (Languedoc), care excelează prin discreţie, fineţe şi echilibru. Un vin ajuns la maturitate, care aduce cu el o atmosferă solară, […]

Learn More

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care […]

Learn More