razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa de pui cu ciuperci la frigider şi aş servi-o, rece, alături de o mămăliga fierbinte şi vârtoasă. Desigur că tot din frigider aş scoate şi vinul care ar merge de minune alături de preparaţia lui Costăchel: Trei Peşti 2011 de la Domeniile Dealu Mare (Urlaţi). Cupajul complex de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Alba trebuie însă servit bine frapat, cam la 6-8 grade, pentru a fi convingător şi expresiv. Culoarea este galben verzui, vinul este limpede lăsând lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este predominant floral (tei, soc) dar are şi note de mere coapte, fagure de miere şi vanilie. Gustul, sec şi onctuos, debutează cu multe fructe albe (caise, mere, pere) şi continuă cu note exotice de mango şi banane. Aciditatea ridicată şi alcoolul (13.5%) bine integrat se întâlnesc într-un corp rotund şi echilibrat. Postgustul lung, proaspăt şi puţin dulceag ne lăsa un gust fructat cu discrete note minerale. Preţul de 34 de lei pentru o sticlă exprimă în mod corect calităţile acestui vin elegant şi atent cizelat.

Reţeta lui Costăchel | Tocaniţă de pui cu ciuperci

Related articles

Salată de cartofi & Roditis, Lafazanis

Despre soiurile greceşti se spune că sunt greu de pronunţat dar uşor de băut. Nimic mai adevărat, mai ales dacă ne referim la soiurile albe. […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Campofiorin MASI

Producătorul italian MASI a contribuit la definirea, în 1964, a unei categorii de vinuri denumite “supervenetiene”. Etalonul de la care s-a pornit a fost chiar […]

Learn More

Piure de linte & Domenii Tămâioasă Românească 2011

Tămâioasa este o varietate de struguri pe cât de românească pe atât de aromatică. Acest soi îşi găseşte rădăcinile în sudul Greciei antice, fiind apreciat […]

Learn More