Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, influenţa lemnului fiind minimă (vinul a fost maturat doar 6 luni, în baricuri “la a doua trecere”). Dacă mai punem la socoteală şi faptul că via din care provin strugurii va împlini în curând 50 de ani, avem deja imaginea de ansamblu a unui vin foarte ofertant, în care soiul Monastrell (Mourvedre, cum îl denumesc francezii) îşi manifestă plenar personalitatea. Culoarea este rubiniu intens, iar nasul, elegant, vine cu violete, prune afumate şi senzaţii de piele proaspăt tăbăcită. Corpul este zvelt, cu alcool şi taninuri bine evidenţiate. Gustul aduce, în prim plan, un mix de cireşe negre, afine şi migdale, peste care se adaugă senzaţii de pudră de cacao şi praf de scorţişoară. Postgustul este proaspăt, cu o plăcută astringenţă, lăsând fine impresii amărui, ierboase. O foarte bună opţiune pentru a însoţi o porţie de carne cu fasole verde.

Carne cu fasole verde

Reţeta lui Costăchel | Carne cu fasole verde

3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest