razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe marinate & Sable Noble roze

Înduioşătoare coincidenţă. Costachel îşi aduce aminte să fi mâncat prima oară chifteluţe marinate la grădiniţă… şi eu mi le amintesc din aceeaşi perioadă fericită a copilăriei. Acest delicios fel de mâncare mi-l făcea bunica. Chiar şi astăzi, îmi revine în memoria gustativă modul aparte de servire: chifteluţele împreună cu sosul lor erau bine răcite şi aşezate alături de un piure de cartofi fierbinte… La aşa un festin culinar trebuie un vin pe măsură. Vă propun Sable Noble Roze 2011, un produs al cramei premium de la Murfatlar. Vinurile Cramei Atelier s-au lăsat puţin aşteptate dar a meritat efortul. Astăzi ne bucurăm de un roze din Cabernet Sauvignon şi Merlot al cărui autor este nimeni altul decât Răzvan Macici. Culoarea vinului ne sugerează un file de somon iar nasul ne îmbie cu zmeură, caise şi cireşe albe. Gustul, foarte fructat, are multe căpşuni, pepene roşu şi piersici, evoluând mai apoi spre vanilie şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu note amărui puţin migdalate. La preţul de 33 de lei pentru o sticlă îl recomand, fără doar şi poate, ca un best-buy.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe marinate

Related articles

Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi […]

Learn More
Côte des Roses Rosé 2017, Gérard Bertrand

Frigărui de ciuperci cu porumb & Côte des Roses Rosé 2017

Amatorii de rozéuri de “Lume Nouă”, cred că ar trebui, în opinia mea, să ocolească vinul de azi. În schimb cei care au ajuns deja […]

Learn More

Salată niçoise & Pinot Grigio, Budureasca

Nu ştiu dacă salata niçoise a fost inventată la Nisa, la Monte Carlo sau în altă parte pe Coasta de Azur, dar cu certitudine ea […]

Learn More