razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Briz Freschissimo, San Simone

Briz Freschissimo, San Simone

Când ai nevoie de-un vin cu puţin “fizz” (dar nu prea mult), proaspăt şi revigorant (dar nu exagerat), cu care să începi o masă colocvială de weekend, acest Prosecco frizzante este exact ce-ţi trebuie. Avem de-a face cu un spumant lejer, obţinut din soiul Glera, refermentat şi maturat în tanc de inox, care aduce în ecuaţie un mic rest de zahăr (13 g/l) care “rotunjeşte”, foarte iscusit, tot ansamblul gustativ. Culoarea este galben pai, perlarea este scurtă, dar fină, iar nasul are note de fructe tropicale şi drojdie de pâine. Corpul este subţire şi crocant, cu alcool perfect integrat. Gustul, foarte proaspăt, vine cu multe mere verzi, lime şi banane. Postgustul e scurt, lăsând senzaţii dulci amărui, de grapefruit. Un vin care nu vrea să se bage prea tare în seamă, dar care posedă un “vino-ncoace” de netăgăduit.

Cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea
Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More
Saperavi 2017, Domeniile Pripa

Friptură de porc cu sos de mere & Saperavi 2017, Domeniile Pripa

Probabil cel mai cunoscut brand de ţară al Georgiei este soiul Saperavi. E greu de spus dacă acest strugure a fost adus în Basarabia pe […]

Learn More

Fasole verde mocănească & Caloian Sauvignon Blanc

Dacă reţeta lui Costăchel de păstăi cu mujdei, la origine din Ardeal, a fost consacrată tocmai în Dobrogea, nu văd nici un motiv să n-o […]

Learn More