razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Sable Noble alb

Pentru acest început de vară, nimic nu pare mai potrivit ca reţeta de cartofi noi la cuptor propusă de Costăchel. Dacă tot avem cartofi noi am să vă propun şi un vin nou, de la o cramă nouă. Este vorba de Sable Noble alb 2011 produs de M1. Crama Atelier – crama premium de la Murfatlar. Semnat de enologul Răzvan Macici, acest vin este un cupaj complex de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling Italian. Greu de imaginat o combinaţie mai fericită… Răcim bine vinul, pe la 6-8 grade, după care îl turnăm în pahare. Culoarea este galben auriu cu reflexii verzui, vinul formează lacrimi dese de glicol. Cred însă că sunt lacrimi de bucurie… Nasul, foarte complex, etalează fructe tropicale (ananas şi mango) plus note de vanilie şi gutuie. Gustul are accente de pepene galben, caise, zarzăre şi mere proaspete. Remarcăm ceva note amărui datorate probabil concentraţiei destul de mari de alcool (14%). Aciditatea e moderată iar corpul vinului este plin şi echilibrat. Postgustul este lung, aromatic, fructat, puţin mineral şi discret amărui. Un vin foarte versatil care se poziţioneză, la cei 33 de lei pentru o sticlă, în categoria best-buy pe acest segment de preţ.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

Related articles

Fasole verde cu ciuperci & Sauvignon Blanc, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile […]

Learn More

Chili con carne & Arezan Fetească Neagră 2012

Îmi place mai mult versiunea 2012 a Feteştii Negre Arezan decât cea din 2011. În 2012, vinul nu mai este exclusiv tributar stilului New World, […]

Learn More
Pinot Noir Rosé 2021, Crama Jelna

Ciuperci cu smântână & Pinot Noir Rosé 2021, Crama Jelna

Un rozé delicat, din Pinot Noir, care îmbina cu măiestrie universul fructelor roșii cu cel al florilor albe de primăvară. Un vin sec și mineral, […]

Learn More