Site icon Paharnicul

Chifteluţe picante & Malbec, Michel Torino

Deoarece Costachel ne propune un spectacol total cu reteta lui, eu nu doresc defel sa-l contrazic! Pai daca e bal, bal sa fie… si un vin pe masura: propun un Malbec de la Cramele Michel Torino din Argentina. Pare foarte exotic? Poate ca da, dar in tot cazul este foarte nimerit. Sa ma explic. Caracteristica distinctiva a soiului Malbec este aroma de prune care zic eu ca merge de minune cu carnea de miel si cu hamsia. Mai avem in acesta reteta si un sos galben, un sos rosu si ceva ceapa iar taninii robusti ai Malbecului le vor face fata cu brio. Dar sa descriem mai in amanunt acest vin din America de Sud. Provine dintr-un soi originar din zona Bordeaux caruia ii prieste de minune caldura dar s-a aclimatizat perfect si in Argentina, la 1700 m deasupra nivelului marii, acolo unde se afla podgoria Cafayate si Crama Michel Torino (al 5-a ca marime din Argentina). Vinul este facut din Malbec 100% maturat 6 luni in baric de stejar american. Culoarea este de un rosu intens spre negru iar aromele sunt complex: prune, cirese, rozmarin si un gust subtil de ciocolata. Finalul este lung cu o nota dulce de vanilie. Partea cea mai interesanta de-abia acum vine: acest vin minunat costa doar 30 de lei! Va trebui insa sa-l cautati cu rabdare deoarece este nou pe piata romaneasca si, dupa stiinta mea, nu se gaseste inca in restaurante, ci doar in magazinele specializate.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe picante cu sos de ardei gras
Exit mobile version