razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chili con carne & Quattronotti Negroamaro 2020, Montemajor

Quattronotti Appassimento Negroamaro 2020, Montemajor

Un vin roşu care te uimeşte, din cel puţin trei motive. Mai întâi, e perfect echilibrat şi gata de băut, chiar dacă a trecut mai puţin de un an de la recoltarea strugurilor. Apoi, chiar dacă e un vin din sudul extrem al italiei (Puglia), e obţinut prin tehnica “appassimento”, specifică regiunii nordice Veneto. Nu în ultimul rând, e un vin monovarietal din Negroamaro – soi care în Puglia, regiunea lui nativă, se regăseşte, de cele mai multe ori, doar în cupaje. Dar, dincolo de orice analiză, avem de-a face cu un vin proaspăt, “foarte aşezat”, cu o textură compactă şi cu note aromatice intense de coacăze, mure şi cireşe negre. Are un rest de zahăr bine compensat de aciditatea vie şi lasă, în postgust, plăcute senzaţii dulci-amărui, condimentate. Un vin memorabil, care merită toată atenţia pasionaţilor de “vinuri altfel”.

Chili con carne
Reţeta lui Costăchel | Chili con carne
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Arrogant Frog Chardonnay-Viognier 2023, Jean-Claude Mas

Salată de cartofi & Arrogant Frog Chardonnay-Viognier 2023, Jean-Claude Mas

Un cupaj inedit de Chardonnay şi Viognier, originar din regiunea Pays d’Oc (sudul Franţei), un vin solar, cu multe fructe galbene coapte şi suculente, foarte […]

Learn More

Şuncă de Praga cu sos de mere & Merlot Rosé, DVFR

Pentru această reţetă în mod evident avem nevoie de un rosé delicat şi parfumat. Şi, dacă de la Costăchel primim un foarte bun sfat (să […]

Learn More
Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Dovlecei umpluţi cu carne & Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, ajuns la deplină maturitate, care se recomandă, în primul rând, prin eleganţă şi discreţie. Chiar şi după 18 luni […]

Learn More