razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, câte ceva din stilul vinurilor de Provence. Culoarea este roz pal, cu irizaţii trandafirii, iar nasul are discrete arome de căpşuni şi miez de sâmbure de caisă. Are o bună aciditate şi elegante note de zmeură, cireşe albe şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu senzaţii dulci-amărui, puţin vanilate. Alcoolul, bine evidenţiat în corp, ne reaminteşte că acest roze s-a născut în clima caldă din Dobrogea. Vă recomand să-l serviţi, bine răcit, alături de o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Lasagna verde & Epicentrum Şarbă şi Plăvaie 2015, Gîrboiu

Două soiuri originare din Vrancea – Şarbă şi Plăvaie, reunite într-un cupaj original şi expresiv. Un vin rustic, în cel mai bun sens al cuvântului. […]

Learn More

Vărzări moldoveneşti & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este […]

Learn More
Prince Matei Merlot Reserva 2013, Domeniile Prince Matei

Friptură de vită cu rozmarin & Prince Matei Merlot Reserva 2013

Un Merlot românesc care a rămas în topul preferinţelor mele, chiar dacă proprietarul brandului nu mai este Vinarte ci Domeniile Prince Matei. Avem de-a face […]

Learn More