razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, câte ceva din stilul vinurilor de Provence. Culoarea este roz pal, cu irizaţii trandafirii, iar nasul are discrete arome de căpşuni şi miez de sâmbure de caisă. Are o bună aciditate şi elegante note de zmeură, cireşe albe şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu senzaţii dulci-amărui, puţin vanilate. Alcoolul, bine evidenţiat în corp, ne reaminteşte că acest roze s-a născut în clima caldă din Dobrogea. Vă recomand să-l serviţi, bine răcit, alături de o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Aripioare chinezeşti la cuptor & Leat 6500 Roze

Un rose din Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră semnat de enologul Răzvan Macici. Un vin din podgoria Murfatlar care ne duce cu gândul la rose-urile […]

Learn More

Salată niçoise & Pinot Grigio, Budureasca

Nu ştiu dacă salata niçoise a fost inventată la Nisa, la Monte Carlo sau în altă parte pe Coasta de Azur, dar cu certitudine ea […]

Learn More

Paste cu dovlecei şi smântână & Punct alb 2011

Ştiu că poate îi voi contraria pe cititorii ceva mai tineri, dar trebuie să vă fac o mărturisire: nu mi-am petrecut copilăria în faţa unui […]

Learn More