razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cornuri cu pateu de raţă & Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Un Pinot Noir de pe Târnava Mică, o zonă cu climă ceva mai răcoroasă, care imprimă vinului note intense de fructe roşii, o bună aciditate şi o remarcabilă mineralitate. Un vin elegant prin discreţie şi sobrietate. Culoarea vinului este rubiniu deschis, strălucitor, iar nasul, delicat, aduce arome de zmeură, mure şi cireşe, cu accente de fum şi pulbere de cacao. Corpul este suplu şi efilat, cu aciditate vie şi taninuri moi, perfect şlefuite. Gustul e centrat pe un nucleu de căpşuni, fragi şi vişine pârguite, cu foarte discrete impresii de lemn dulce şi ciocolată neagră. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă plăcute senzaţii fructate, aluzii vegetale şi note picante.

Cornuri mici cu pateu de raţă şi kiwi
Reţeta lui Costăchel | Cornuri mici cu pateu de raţă şi kiwi
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More

Crochete dulci-acrişoare & Terra Romana Rosé

Chiar dacă nu a venit încă vara, la reţeta lui Costăchel v-aş recomanda un rosé realizat din Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon de către producătorul […]

Learn More