razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cotlet de porc cu ienupăr & Rezerv 2014, Vinăria DAC

Rezerv 2014, Vinăria DAC

Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Saperavi, ce mă duce cu gândul la o combinaţie de vin bordolez şi burgund, un mix surprinzător şi original, foarte uşor de băut şi plin de viaţă. Culoarea este roşu deschis, strălucitor, cu un nas splendid, ce exultă coacăze, violete şi senzaţii vegetale, de pământ reavăn. Corpul este subţire şi efilat, textura e moale şi fluidă, iar taninurile sunt rotunde şi catifelate. Alcoolul (14.5%!) este remarcabil de bine integrat. Gustul este cameleonic, el evoluând, pe măsură ce vinul se aerează, de la fructe roşii de pădure, către prune afumate, lemn dulce şi condimente orientale. Postgustul este lung, intens şi proaspăt, cu o frumoasă prezenţă a fructului şi o remarcabilă eleganţă dată maturarea în lemn. Un vin care demonstrează, fără doar şi poate, că în Republica Moldova se fac din ce în ce mai multe vinuri sofisticate.

Cotlet de porc cu ienupăr
Reţeta lui Costăchel | Cotlet de porc cu ienupăr
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură de miel la cuptor & Nemea Agiorgitiko, Lafazanis

Sunt convins că aşteptăm cu toţii Ziua de Paşti cu plăcere. Urmează să gătim friptura de miel şi să ne adunăm prietenii şi familiile pentru […]

Learn More

Spaghete cu hamsii & Muscat-Savignon 2013, Avincis

Acest cupaj de Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc de Drăgăşani îmi aduce aminte de însăşi definiţia bunului politician: să aibă stil şi carismă, dar să […]

Learn More
Bacanta Rosé Barrique 2017, Crama Gîrboiu

Omletă californiană & Bacanta Rosé Barrique 2017, Crama Gîrboiu

La prima vedere, un rozé baricat ar putea să-i facă pe amatorii vinurilor clasice de Provence să ridice o sprânceană. Lăsând la o parte orice […]

Learn More