razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi cu brânză & Fume sec, Budureasca

Cine vrea să-şi diversifice dieta estivală va alege, cu siguranţă, reţeta cu dovlecei propusă de Costăchel. Cine vrea să adauge şi un supliment de emoţie va alege, fără îndoială, un Fume sec 2011 de la Budureasca. Acest cupaj în părţi egale de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Pinot Grigio, lejer baricat (remarcabilă moderaţie!), este exact tipul de vin potrivit acestei minunate preparaţii de vară: uşor şi sec. Trebuie doar bine răcit şi turnat cu grijă în pahare… Culoarea este galbenă, cu note de alamă. Nasul, destul de complex, vine cu arome de caise, piersici din compot, nuci, ananas şi flori albe. Gustul debutează cu fructe tropicale coapte (banane, ananas) după care evoluează către pepene galben neaoş. Vinul are o aciditate moderată şi încearcă să ne seducă cu notele mieroase, puţin vanilate. Postgustul este scurt, citric, lăsând o senzaţie proaspătă si onctuoasă. Preţul de 38 de lei pentru o sticlă îl poziţionează în zona vinurilor de HoReCa cu un bun raport calitate-preţ.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei umpluţi cu brânză

Related articles

Cava Pink Brut, Parés Baltà

Rizoto cu porumb & Cava Pink Brut, Parés Baltà

Un spumant proaspăt şi sprinţar, cu multe fructe roşii coapte şi o plăcută mineralitate. Culoarea vinului este oranj deschis, cu reflexii cărămizii şi o perlare […]

Learn More
Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Urdă cu ardei gras & Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Iată un vin alb, din Umbria, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent: e serios şi guraliv deopotrivă, e complex şi totuşi vorbeşte, fără nici […]

Learn More

Chifteluţe de peşte alb & Falanghina 2012, Terredora

În regiunea Campania, la nord de Napoli, creşte încă de pe vremea romanilor un soi alb legendar: Falanghina. Etimologia acestui nume se pare că derivă […]

Learn More