razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu brocoli & Dourthe Sauvignon Blanc 2011

Poate exprimarea e lejer forţată, dar găsesc acest Sauvignon Blanc din Bordeaux pur şi simplu empatic. Un vin care intuieşte perfect ce-ţi doreşti şi este perfect adaptabil la (aproape) orice tip de gastronomie. Are o culoare galben-verzuie şi un nas proaspăt, fructat, cu bergamotă, flori de lămâiţă şi soc. Gustul este fin, delicat şi crocant. Are o bună aciditate şi o abundenţă de fructe albe, lime, pere şi grapefruit. Postgustul este scurt, fresh, citric, cu note ierboase, puţin amărui. Alcoolul de doar 12%, perfect integrat în corpul suplu, îl face un companion de drum lung, cu condiţia ca vinul să fie bine răcit. A mers perfect cu pastele vegetariene propuse de Costăchel. La acest vin a apărut doar o singură problemă: mi-a părut rău că nu am avut şi a doua sticlă.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu broccoli şi sos de roşii

Related articles

Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu […]

Learn More

Mâncare de fasole verde & Sauvignon Blanc, Bishop’s Leap

“Bombă de fruct” este o sintagmă des folosită de amatorii de vin. Astăzi, avem un bun prilej de a o exemplifica cum se cuvine, cu […]

Learn More

Cartofi ţărăneşti & Crâmpoşie Selecţionată 2016, Avincis

Chiar dacă este încă tânără, această Crâmpoşie de Drăgăşani dă senzaţia unui vin matur şi “bine aşezat”. Culoarea vinului este galben auriu, cu tonuri verzui. […]

Learn More