razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rasol de chefal & Rosé Terra Romana 2017, SERVE

Rosé Terra Romana 2017, SERVE

Sunt ferm convins că orice producător de vin din România, atunci când a făcut primul roze, s-a raportat la SERVE ca la un etalon. Pe de altă parte, dacă evaluezi orice roze românesc şi vrei să-i faci un compliment, probabil ar trebui să spui că seamănă, într-un fel sau altul, cu Terra Romana. Cred că mai mult de-atât nici n-ar fi cazul să spun. Avem de-a face cu un cupaj, în majoritate Merlot plantaţie 2012, completat cu Fetească Neagră pentru complexitate (şi am folosit aici exact cuvintele lui Aurel Rotărescu, enologul cramei). Vinul are o culoare trandafirie opalescentă şi un nas elegant, cu fragi, petale de trandafir şi flori de iasomie. Corpul este plin şi onctuos, iar gustul vine cu multe fructe roşii de pădure, cireşe de mai şi miez de sâmbure de caisă. Postgustul e lung, intens, lăsând o remarcabilă senzaţie de prospeţime şi o dorinţă nestăvilită de a mai turna un pahar. În ceea ce priveşte asocierile gastronomice, se potriveşte cu atât de multe tipuri de mâncare, încât l-aş denumi, fără teama de a greşi prea tare, “vinul panaceu”.

Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi
Reţeta lui Costăchel | Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tocăniţă cu ceapă verde & Rosso di Montalcino 2011, Mastrojanni

Când nu vrei să dai prea mulţi bani pe un vin roşu din Toscana, dar nici nu vrei să faci rabat la calitate, ai o […]

Learn More
Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, François Lurton

Mini-tarte de cartofi & Les Fumées Blanches, François Lurton

Dacă “Armagnac” este o referinţă deja clasică pentru regiunea Gascogne din sud-vestul Franţei, iată că şi acest Sauvignon Blanc “Lightly Sparkling” a devenit, de ceva […]

Learn More

Şuncă de Praga cu sos de mere & Merlot Rosé, DVFR

Pentru această reţetă în mod evident avem nevoie de un rosé delicat şi parfumat. Şi, dacă de la Costăchel primim un foarte bun sfat (să […]

Learn More