razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de crudităţi & The Independent Prosecco, Fantinel

2015 a fost, se pare, un an foarte bun, pentru soiul Glera, în regiunea Friuli, acolo unde producătorul Fantinel a obţinut acest spumant brut. Chiar dacă eticheta poate să ne inducă ideea unei abile manevre de marketing, ei bine aflaţi că vinul din sticlă este unul remarcabil. Ca impresie generală, acest Prosecco este fin, elegant, sexy chiar… Culoarea este galben foarte deschis, cu o perlare delicată şi îndelungată. Nasul vine cu flori albe, iarbă proaspăt cosită şi busuioc. Corpul este cremos, proaspăt, cu alcool aproape insesizabil. Gustul este liniar, centrat pe mere coapte, soc şi grapefruit. Postgustul este lung, lăsând senzaţii de pâine prăjită şi note minerale. Ca un simplu aperitiv, sau ca bază pentru un Aperol Spritz, e la latitudinea voastră cum alegeţi să-l savuraţi.

Reţeta lui Costăchel | Salată de crudităţi cu nuci şi sfeclă roşie
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

Canelloni umpluţi cu carne & Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

O Fetească Neagră 100%, provenind din regiunea Târnavei Mici (judeţul Mureş), un vin matur, care declină fructele roşii suculente şi mineralitatea terroirului din zonă. Culoare […]

Learn More
Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Vinete marinate & Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Un vin de primăvară, care are două „cuvinte de ordine”: verde şi proaspăt. Face trimiteri la un Sauvignon Blanc neozeelandez, dar într-o versiune mai delicată. […]

Learn More

Hachis Parmentier & Nederburg Shiraz

Daca Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist nastrusnic, a inventat pe la 1780 aceasta reteta de “hachis” (cuvant care in limba franceza inseamna “taiat marunt”), initiativa lui […]

Learn More