razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tagliatelle cu somon afumat & Sauvignon Blanc, Michel Torino

Dacă avem tagliatelle şi somon afumat ne trebuie musai un Sauvignon Blanc. Am să vă propun un vin din 2010 de la Crama Michel Torino, situată în regiunea Cafayate, la poalele Anzilor, în nord-vestul Argentinei. Podgoria se află la 1700 metri altitudine, acolo unde climatul răcoros şi variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte joacă un rol cheie în coacerea lentă a strugurilor, ceea ce asigură o dezvoltare neobişnuită pentru soiul Sauvignon Blanc. Recoltarea strugurilor se face manual iar presarea lor la rece păstrează prospeţimea mustului. Prin fermentare în tancuri de inox la temperatură controlată de 13 grade, se obţine un vin cu un bun echilibru între prospeţime şi aciditate. Dar, să trecem la degustarea vinului. Culoarea este galben pal, cu o excelentă limpezime. Nasul este foarte fructat, cu multe caise, piersici şi ananas. Atacul este puternic, cu gust de soc şi ardei gras, simţim un vag rest de zahăr (sau poate doar o iluzie de dulce) plus ceva note lemnoase. Postgustul este mediu spre lung, cu fructe exotice, ierburi sălbatice şi fine note amărui. Temperatura recomandată de servire a vinului este de 6-8 grade. Ar mai fi de remarcat nota de eleganţă dată de formă neobişnuită a sticlei şi de desenul clasic al etichetei dar şi preţul de 36 de lei pentru o sticlă, care lasă fără suflu multe alte tipuri de Sauvignon Blanc.

Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu somon afumat

Related articles

Pupăza Pinot Noir 2020 BIO, Domeniile Franco-Române

Sarmale & Pupăza Pinot Noir 2020 BIO, Domeniile Franco-Române

Un Pinot Noir 100%, provenind din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), obţinut din struguri BIO, un vin tânăr şi viguros, cu taninuri ferme, […]

Learn More

Mâncare de pui cu dovlecei & Oro Puro Prosecco, Valdo

Se încălzeşte afară şi cred că nu e nimic mai plăcut decât un spumant bine frapat pentru a combate arşiţa. Bine, sunt exceptate de la […]

Learn More
Mezza Glacial Bubbly Extra Dry, Mezzacorona

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Mezza Glacial Bubbly Extra Dry

Un asamblaj eclectic de Chardonnay, Pinot Bianco şi Muller Thurgau, maturat 6 luni pe drojdii fine şi apoi refermentat prin metoda Charmat. Regiunea Trentino-Alto Adige, […]

Learn More