razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de pui cu ciuperci & Trei Peşti

Căldură mare moncher! Nici nu ştiu pe unde să mă ascund, să găsesc un strop de răcoare… Dacă ar fi după mine, aş pune tocăniţa de pui cu ciuperci la frigider şi aş servi-o, rece, alături de o mămăliga fierbinte şi vârtoasă. Desigur că tot din frigider aş scoate şi vinul care ar merge de minune alături de preparaţia lui Costăchel: Trei Peşti 2011 de la Domeniile Dealu Mare (Urlaţi). Cupajul complex de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Alba trebuie însă servit bine frapat, cam la 6-8 grade, pentru a fi convingător şi expresiv. Culoarea este galben verzui, vinul este limpede lăsând lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este predominant floral (tei, soc) dar are şi note de mere coapte, fagure de miere şi vanilie. Gustul, sec şi onctuos, debutează cu multe fructe albe (caise, mere, pere) şi continuă cu note exotice de mango şi banane. Aciditatea ridicată şi alcoolul (13.5%) bine integrat se întâlnesc într-un corp rotund şi echilibrat. Postgustul lung, proaspăt şi puţin dulceag ne lăsa un gust fructat cu discrete note minerale. Preţul de 34 de lei pentru o sticlă exprimă în mod corect calităţile acestui vin elegant şi atent cizelat.

Reţeta lui Costăchel | Tocaniţă de pui cu ciuperci

Related articles

Bodvár No. 8 Rosé 2018

Salată Boeuf & Bodvár No. 8 Rosé 2018

Un rozé de Provence, la fel de fin şi de sofisticat precum sticla în care este îmbuteliat. Un cupaj de Grenache, Cinsaut şi Syrah, cu […]

Learn More

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, […]

Learn More

Spumă de ciocolată & Lacrima lui Ovidiu roşu

Cu toţii cunoaştem Lacrima lui Ovidiu, vinul alb licoros cu care Murfatlarul se mândreşte de câteva decenii. Ceea ce nu toată lumea ştie e că […]

Learn More