razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Vinete cu usturoi & Leat 6500 Pinot Gris 2011

Francezii îl iubesc, italienii îl iubesc, românii îl iubesc. Mă refer, desigur, la soiul Pinot Gris. Chiar dacă unii purişti susţin că doar în Burgundia şi Alsacia se produce adevăratul Pinot Gris, eu voi încerca astăzi să-i contrazic. Argumentul meu forte se află într-un pahar de Pinot Gris din podgoria dobrogeană Murfatlar. Culoarea vinului este galben deschis, translucid, cu un nas de caise coapte, ierburi uscate şi lime. Corpul este amplu, cu o anumită onctuozitate dată de trecerea prin baric. Gustul este dominat de o combinaţie de grapefruit, migdale şi vanilie. Postgustul este foarte lung, intens, cu note dulci şi condimentate. Pentru a ţine în frâu tăria alcoolică şi a amplifica aromele, recomand decantarea vinului timp de 30 de minute şi servirea lui la o temperatură de 8-10 grade.

Reţeta lui Costăchel | Vinete cu usturoi şi sos de roşii

Related articles

Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016, Château Vartely

Friptură de porc & Individo Rară Neagră-Malbec-Syrah 2016

Un vin complex şi finisat cu grijă, ce te duce cu gândul la clasicele cupaje de tip GSM (Grenache-Syrah-Mourvedre), din sudul văii Ronului. Asemănarea este […]

Learn More

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest […]

Learn More
Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Urdă cu ardei gras & Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Iată un vin alb, din Umbria, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent: e serios şi guraliv deopotrivă, e complex şi totuşi vorbeşte, fără nici […]

Learn More