Pui cu ciuperci & Shiraz 2016, Oxford Landing

 
29 Aug 2018
SHARE :
Shiraz 2016, Oxford Landing

Shiraz 2016, Oxford Landing

Dacă vă întrebaţi de ce Shirazul din sudul Australiei este atât de popular, arunci vinul de azi e pregătit să vă ofere un bun răspuns. Avem de-a face cu un Syrah prietenos şi “degrabă curgător”, cu taninuri molcome, arome de fructe negre şi condimente. Poate să pară, la prima vedere, nepretenţios, dar are o anumită eleganţă, aş zice, înnăscută, la care se adaugă un raport calitate-preţ imbatabil. Culoarea vinului este rubiniu strălucitor, iar nasul este reţinut, cu coacăze, piper şi vanilie. Corpul este fluid, fără nicio astringentă, alcool destul de prezent şi o bună aciditate. Gustativ are, în prim plan, vişine coapte şi cireşe negre, după care vin senzaţii de ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu aluzii minerale şi note condimentate. O decantare de o oră şi o temperatură de 14-16 grade vor aduce vinul în forma optimă pentru servire. Pentru “maximizarea impactului”, puneţi alături şi o porţie de pui cu ciuperci şi sos de roşii.

Pui cu ciuperci şi sos de roşii

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci şi sos de roşii

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment