razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de cartofi cu piept de pui & Prosecco Superiore Brut, Val d’Oca

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Val d'Oca

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin metoda Charmat (refermentare în tancuri de inox), din clasicul soi Glera. Cu o concentraţie alcoolică de doar 11% şi cu un rest de zahăr de 10 g/litru, acest Prosecco se încadrează la categoria “Brut” şi este, prin urmare, un vin extrem de prietenos, uşor de băut şi foarte generos cu asocierile gastronomice. Perlarea este energică, cel puţin la început, iar nasul aduce un mix de flori albe şi arome citrice. Gustul este proaspăt, cu mere verzi, note de pâine prăjită şi fagure de miere. Postgustul este răcoritor, cu elegante senzaţii amărui. Dacă e bine răcit, poate fi companionul ideal pentru o salată de cartofi cu piept de pui şi roşii uscate.

Salată de cartofi cu piept de pui şi roşii uscate
Reţeta lui Costăchel | Salată de cartofi cu piept de pui şi roşii uscate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest […]

Learn More
Irrumo spumant alb demisec, Crama Mennini

Budincuţe de brocoli & Irrumo spumant alb, Crama Mennini

Un spumant din Muscat Ottonel 100%, originar din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), obţinut prin refermentare în tanc de inox, un vin aromatic, cu un […]

Learn More

Somon la cuptor cu legume & Gramma Aligote

M-a întrebat de curând un francez din Bourgogne în vizită prin Iaşi dacă pot să-i recomand un vin alb sec din categoria premium făcut în […]

Learn More