razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Frigărui de pui cu lămâie şi şofran & Jiana Rosé 2020, Crama Oprişor

Jiana Rosé 2020, Crama Oprişor

Un rozé neobişnuit, atât în privinţa combinaţiei de soiuri (Shiraz şi Pinot Noir), cât şi datorită culorii lui intense, care aminteşte, pentru nostalgici, de celebrul “vin ghiurghiuliu” a lui Maria Tănase. Buchetul este discret, cu fructe roşii şi senzaţii minerale, iar corpul e onctuos, dar totuşi cu o bună aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul aduce o cuceritoare combinaţie de cireşe de mai, vişine şi lime, la care se adaugă fine aluzii de grapefruit roz. Postgustul, proaspăt şi lejer, lasă o impresie suculentă de căpşuni coapte şi o subtilă notă astringentă. Un vin de gastronomie, parcă predestinat pentru niște frigărui de pui cu lămâie şi şofran (Joojeh kabab).

Frigărui de pui cu lămâie şi şofran (Joojeh kabab)
Reţeta lui Costăchel | Frigărui de pui cu lămâie şi şofran (Joojeh kabab)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Spumă de ciocolată & Noe Jerez, Gonzales Byass

Iată un Jerez dulce care iese cu totul din tipare. În primul rând, nu e un vin fortifiat, aşa cum ne-am aştepta de la un […]

Learn More
Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Piersici la cuptor & Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Un vin de desert obţinut din Muscat Ottonel şi Gewurztraminer, strugurii fiind culeşi târziu şi deshidrataţi până la stafidire. Rezultatul este un vin memorabil şi […]

Learn More
3 Passo Rosso 2023 BIO, Cielo e Terra

3 Passo Rosso 2023 BIO, Cielo e Terra

Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o deosebită […]

Learn More