Trebuie să recunosc, m-am aşteptat ca acest Gewurtztraminer nemţesc să aibă câte ceva din stilul vecinilor alsacieni, adică să fie dens, masiv şi intens parfumat. M-am înşelat, însă, descoperind în pahar un vin sprinţar, şarmant şi foarte uşor de băut, chiar şi fără a însoţi un preparat gastronomic, ceea ce pentru un soi aromatic precum Gewurztraminer-ul este mai degrabă rar. Culoarea vinului este galben strălucitor, cu un nas delicat aromatic, ce aduce petale de trandafiri, citrice şi note minerale. Corpul este fluid, cu alcool practic insesizabil (11.5%), cu un oarecare rest de zahăr (18 g/litru), dar care practic nu se simte datorită acidităţii intense. Gustativ avem cam tot ce poate oferi acest soi: peltea de gutui, pară bergamotă, condimente exotice. Postgustul lung, proaspăt şi răcoritor, lasă o interesantă senzaţie dulce-amăruie, de coajă de portocală. Desigur că o iahnie de fasole va fi cât se poate de binevenită alături de acest vin.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)