razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pasta Bolognese & Chianti Classico 2014, San Leonino

Chianti Classico 2014, San Leonino

Un Chianti tipic şi totuşi neobişnuit. Ai putea spune că e rustic, dacă n-ar avea o certă eleganţă. Ai putea crede că are un corp “subţire”, dacă n-ar avea o textură fermă, cu taninuri fine. Per ansamblu, e un vin foarte uşor de băut, “de drum lung”. Culoarea este rubiniu deschis, cu o discretă bordură cărămizie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, violete şi senzaţii minerale, de grafit. Gustul e centrat pe cireşe negre şi coacăze, totul fiind învăluit de un halou de lemn afumat, puţin vanilat. Alcoolul este impecabil integrat, aciditatea e zglobie, iar notele de baric sunt foarte discrete. Postgustul e mediu, proaspăt, lăsând impresii de ciocolată amară şi tabac. După o scurtă oxigenare (30-40 minute), e un bun companion pentru pizza, paste cu sos roşu sau brânzeturi maturate.

Pasta Bolognese
Reţeta lui Costăchel | Pasta Bolognese
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi & Vina Tobia Tinto

Din nou Costăchel îmi dă de furcă… Unei reţete de nota 10 trebuie musai să-i facem cunoştinţă cu un vin premiant (nu am zis premiat…). […]

Learn More

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Chardonnay Planeta

Iată un vin care mi-a reamintit o carte ce mi-a marcat copilăria: Insula misterioasă. Ca şi povestirea lui Jules Verne, vinul este foarte complex, are […]

Learn More

Plăcintă cu praz & Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013

Fermentarea parţială în lemn şi maturarea pe drojdii fine dă acestui Sauvignon Blanc o impresie generală de intensitate, complexitate şi prospeţime. Culoarea vinului este galben […]

Learn More