razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pasta Bolognese & Chianti Classico 2014, San Leonino

Chianti Classico 2014, San Leonino

Un Chianti tipic şi totuşi neobişnuit. Ai putea spune că e rustic, dacă n-ar avea o certă eleganţă. Ai putea crede că are un corp “subţire”, dacă n-ar avea o textură fermă, cu taninuri fine. Per ansamblu, e un vin foarte uşor de băut, “de drum lung”. Culoarea este rubiniu deschis, cu o discretă bordură cărămizie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, violete şi senzaţii minerale, de grafit. Gustul e centrat pe cireşe negre şi coacăze, totul fiind învăluit de un halou de lemn afumat, puţin vanilat. Alcoolul este impecabil integrat, aciditatea e zglobie, iar notele de baric sunt foarte discrete. Postgustul e mediu, proaspăt, lăsând impresii de ciocolată amară şi tabac. După o scurtă oxigenare (30-40 minute), e un bun companion pentru pizza, paste cu sos roşu sau brânzeturi maturate.

Pasta Bolognese
Reţeta lui Costăchel | Pasta Bolognese
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvee Alexis Rozé 2021, Avincis

Paste cu brocoli şi sos de roşii & Cuvée Alexis Rozé 2021, Avincis

Un rozé din Merlot și Cabernet Sauvignon, din „colecția de primăvară-vară”, zglobiu și jovial, care te duce cu gândul la zilele caniculare ale vacanței și […]

Learn More
Quattronotti Appassimento Negroamaro 2020, Montemajor

Chili con carne & Quattronotti Negroamaro 2020, Montemajor

Un vin roşu care te uimeşte, din cel puţin trei motive. Mai întâi, e perfect echilibrat şi gata de băut, chiar dacă a trecut mai […]

Learn More

Tagliatelle cu sos de praz & Theia Chardonnay, Halewood

Un Chardonnay din zona Sebes-Apold, cu certe influenţe stilistice aparţinând “Lumii Noi”. Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui vin o personalitate puternică şi […]

Learn More