razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de brânzeturi & La Moynerie Pouilly-Fume 2011

Pentru orice amator de Sauvignon Blanc de Lume Veche, un vin de pe Valea Loarei este un motiv de bucurie. Iar dacă vinul provine din zona Pouilly-Fume atunci bucuria este şi mai mare. Este acel tip de emoţie pe care bănuim c-o resimte un vânător de tornade aflat chiar în ochiul furtunii… Dar, să nu mă înţelegeţi greşit: vinul de azi nu are deloc un caracter agresiv. În fapt, are o mare delicateţe, el putându-se lăuda cu o fineţe asemănătoare porţelanului. Culoarea galben pal cu note de chihlimbar şi nasul, foarte reţinut, cu arome de ierburi verzi şi note de cremene, nu fac decât să confirme această inefabilă impresia de fragilitate. Gustul, elegant şi echilibrat, are tuşe citrice şi subtile senzaţii lactice. Postgustul persistent, mineral şi discret amărui, ne îmbie la o asociere gastronomică cu un sufleu de asparagus sau, mai bine, cu o “salată de brânzeturi”.

Reţeta lui Costăchel | Salată de brânzeturi cu nuci şi migdale

Related articles

Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Salată de fasole & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More

Penne cu vinete & Rosé Ceptura, Rotenberg

Acest vin doreşte să se alinieze mai degrabă rosé-urilor de Provence decât celor din România. Şi spun asta din mai multe motive. Culoarea vinului este […]

Learn More
DFR Chardonnay BIO 2020, Domeniile Franco-Române

Rasol de chefal & DFR Chardonnay BIO 2020, Domeniile Franco-Române

Un Chardonnay de Dealu Mare, obţinut din struguri BIO, care îmbina, cu iscusinţă, două atribute cuceritoare: prospeţimea şi onctuozitatea. Culoarea vinului este galben deschis, opalescent, […]

Learn More

1 Comment

  1. Intr-adevar, am degustat acest vin exceptional si am ramas profund impresionat de calitatea lui. Imi pare doar rau ca nu am avut sansa sa-l savurez alaturi de preparatul pregatit de Costachel, dar, tocmai fiindca nu e complicat (si mai am o sticla de Pouilly Fume de la Michel Redde in colectie), o sa repet figura intr-o alta zi torida, cum se anunta ca vor mai veni.

Comments are closed.