razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum printre vii. Sunt convins că toţi cei care au fost deja la Drăgăşani îmi vor înţelege nostalgia. Celor care nu au avut încă ocazia să viziteze frumoasa podgorie oltenească, le recomand un panaceu: să încerce acest vin. De culoare roşu bordo, cu un buchet complex dominat de coacăze, condimente şi cafea, acest Cabernet Sauvignon exprimă cât se poate de bine terroir-ul zonei. Vinul are o structură compactă, taninuri ferme şi un gust elegant, cu fructe negre de pădure, lemn dulce şi ciocolată amară. Carafaţi vinul 30-40 de minute şi apoi serviţi-l la o friptură de miel, alături de care merge de minune o garnitură de cartofi greceşti la cuptor… În ceea ce mă priveşte, de-abia aştept primăvara ca să pot face o nouă escapadă la Drăgăşani!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi greceşti la cuptor cu ulei de măsline, lămâie şi oregano

Related articles

Pinot Noir Rose 2017, Villa Wolf

Dovlecei şi morcovi cu sos picant & Pinot Noir Rose 2017, Villa Wolf

Regiunea Pfalz, situată în sud-vestul Germaniei, a împrumutat, de bună seamă, câte ceva din filosofia franţuzească a rozeurilor. Dar, cu toată evidenta influenţă francofonă, acest […]

Learn More
Enira Reserva 2014, Domaine Bessa Valley

Canelloni umpluţi cu carne & Enira Reserva 2014, Domaine Bessa Valley

Un vin foarte tânăr şi totuşi perfect şlefuit, gata de băut chiar acum. Enira Reserva este un cupaj complex de Syrah, Merlot, Petit Verdot şi […]

Learn More

Rizoto cu costiţă & Elenovo Chardonnay, Edoardo Miroglio

Chiar dacă provine din regiunea bulgărească Nova Zagora, acest Chardonnay este vinificat în cel mai pur stil californian. Culoarea vinului este galben aurie, cu o […]

Learn More