razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum printre vii. Sunt convins că toţi cei care au fost deja la Drăgăşani îmi vor înţelege nostalgia. Celor care nu au avut încă ocazia să viziteze frumoasa podgorie oltenească, le recomand un panaceu: să încerce acest vin. De culoare roşu bordo, cu un buchet complex dominat de coacăze, condimente şi cafea, acest Cabernet Sauvignon exprimă cât se poate de bine terroir-ul zonei. Vinul are o structură compactă, taninuri ferme şi un gust elegant, cu fructe negre de pădure, lemn dulce şi ciocolată amară. Carafaţi vinul 30-40 de minute şi apoi serviţi-l la o friptură de miel, alături de care merge de minune o garnitură de cartofi greceşti la cuptor… În ceea ce mă priveşte, de-abia aştept primăvara ca să pot face o nouă escapadă la Drăgăşani!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi greceşti la cuptor cu ulei de măsline, lămâie şi oregano

Related articles

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More

Fasole cu afumătură & Bacanta Merlot, Gîrboiu

Acest Merlot este primul vin roşu premium produs la crama vrânceană Gîrboiu. Obţinut din struguri proveniţi din regiunea Coteşti, vinul este maturat în lemn şi […]

Learn More
Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Salată de brânzeturi & Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Un Gewurztraminer care reînvie aromele copilăriei, aducând senzaţii de socată şi peltea de gutui, ambele proaspăt scoase din cămara bunicilor. Un vin de gastronomie, intens […]

Learn More