razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Penne cu spanac & Cuvee Blanc, Tenuta Odobeşti

Chiar daca nu sunt un mare fan al concursurilor de vin organizate in Romania ma simt obligat sa recomand la reteta lui Costachel un vin premiat cu o medalie de aur la Vinvest 2009: Poesie di Rafaello Cuvee Blanc 2008, un cupaj din patru soiuri albe (Pinot Gris, Riesling Italian, Feteasca Alba si Muscat Ottonel). Numele vinului aduce un omagiu oenologului italian Raffaello Zanatta care a asamblat, la Crama Tenuta Odobesti, acest Cuvee Blanc. Este prin urmare un vin romanesc vinificat in stil italian, avand o culoare galben-pai cu tente verzui si un nas delicat floral. Atacul ferm si aciditatea ridicata ii dau multa prospetime si vioiciune. Cupajul, nu foarte corpolent, are un gust complex in care se evidentiaza fructele verzi si aromele subtile de flori de primavara. Branza gorgonzola din pastele lui Costachel se va intelege perfect cu Pinot Gris-ul (care este majoritar in acest cupaj) iar aroma discreta de Muscat Ottonel va fi un complement perfect pentru spanac. Postgustul scurt, caracteristic acestui vin tanar, lasa imediat loc unei noi inghitituri de paste. O minune de reteta la care am asortat un vin pe masura, cu un pret surpriza: 21 de lei la raft – remarcabil pentru o licoare de o asemenea complexitate.

Reţeta lui Costăchel | Penne cu spanac şi gorgonzola

Related articles

Marius Grenache & Syrah 2017, Michel Chapoutier

Paste cu măsline şi sos de roşii & Marius Grenache & Syrah 2016

Acest vin are un singur defect: este prea ieftin pentru câtă plăcere livrează şi cred că ar fi pe deplin îndreptăţit să primească o menţiune […]

Learn More

Vinete cu usturoi & Leat 6500 Pinot Gris 2011

Francezii îl iubesc, italienii îl iubesc, românii îl iubesc. Mă refer, desigur, la soiul Pinot Gris. Chiar dacă unii purişti susţin că doar în Burgundia […]

Learn More
Briz Freschissimo, San Simone

Cartofi noi la cuptor & Briz Freschissimo, San Simone

Când ai nevoie de-un vin cu puţin “fizz” (dar nu prea mult), proaspăt şi revigorant (dar nu exagerat), cu care să începi o masă colocvială […]

Learn More