razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu portocale & Monteolivo Moscato d’Asti

Trebuie să recunosc cinstit că la citirea etichetei acestui vin am ridicat sceptic din sprânceană: alb, demidulce, frizzante, 5% alcool. Însă, după ce l-am pus în pahar, scepticismul mi s-a evaporat brusc… Nu, n-am să vă spun că acest Moscato Bianco din Piemonte este un vin de o profunzime abisală. Dar aş fi pur şi simplu ingrat să nu recunosc că e absolut cuceritor, incredibil de băubil şi de o prospeţime exemplară. Trebuie să mai recunosc, sincer, că am avut o mică părere de rău când lichidul din sticlă “s-a topit” pur şi simplu în paharele comesenilor. Şi motive am avut destule… Culoarea vinului este galben aurie, cu o efervescenţă discretă. Nasul e delicat, cu soc, tămâie şi busuioc. Corp este cremos, vag acidulat, cu un rest de zahăr generos bine compensat de aciditatea ridicată. Gustativ are un parcurs liniar, cu note de piersică, lime şi salvie. Postgustul este extrem de proaspăt, dulceag, aromatic şi echilibrat. Un vin foarte potrivit pentru deserturi lejere cu fructe şi friscă sau patiserie fină. Dacă îl serviţi bine frapat, sunt convins că vă va cuceri fără nici un efort.

Reţeta lui Costăchel | Salată de sfeclă roşie cu portocale

Related articles

Cartofi noi la cuptor & Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri supra baricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă […]

Learn More

Şarlotă cu mere & Noble Late Harvest 2011, M1

Iată un vin absolut unic în peisajul românesc: un super-hibrid între un Late Harvest şi un Ice Wine. Practic, modelul după care l-a croit enologul […]

Learn More

Muşchi de vită & Alpha Carmenère 2014, Montes

Un vin cărnos şi condimentat, cu arome complexe şi profunde, un “dream team” cu 90% Carmenere şi 10% Cabernet Sauvignon, cu certificat de naştere din […]

Learn More