razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Vinete cu usturoi & Leat 6500 Pinot Gris 2011

Francezii îl iubesc, italienii îl iubesc, românii îl iubesc. Mă refer, desigur, la soiul Pinot Gris. Chiar dacă unii purişti susţin că doar în Burgundia şi Alsacia se produce adevăratul Pinot Gris, eu voi încerca astăzi să-i contrazic. Argumentul meu forte se află într-un pahar de Pinot Gris din podgoria dobrogeană Murfatlar. Culoarea vinului este galben deschis, translucid, cu un nas de caise coapte, ierburi uscate şi lime. Corpul este amplu, cu o anumită onctuozitate dată de trecerea prin baric. Gustul este dominat de o combinaţie de grapefruit, migdale şi vanilie. Postgustul este foarte lung, intens, cu note dulci şi condimentate. Pentru a ţine în frâu tăria alcoolică şi a amplifica aromele, recomand decantarea vinului timp de 30 de minute şi servirea lui la o temperatură de 8-10 grade.

Reţeta lui Costăchel | Vinete cu usturoi şi sos de roşii

Related articles

Soté de morcovi & One and Only Brut Rose, Fantinel

Un spumant italian din regiunea Friuli, realizat prin metoda Charmat, din Pinot Noir şi Chardonnay. Culoarea vinului este roz pal cu irizaţii sidefii. Nasul vine […]

Learn More

Salată caldă de ciuperci & La Sapata Merlot Rosé

Un vin din podgoria Sarica Niculiţel, meşteşugit de un vinificator italian pasionat de agricultură ecologică. Nu vreau să subliniez aici avantajele culturii ECO, dar e […]

Learn More
Catena Chardonnay 2020, Bodegas Catena

Avocado umplut cu mascarpone & Catena Chardonnay 2020, Bodegas Catena

Un Chardonnay argentinian cu totul neobișnuit, obținut din struguri crescuți la peste 1000 de metri altitudine, proveniți din trei podgorii diferite, toate aparținând aceluiași producător. […]

Learn More