razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor cu ciuperci & Cocoş Chardonnay, Recaş

Cum suntem deja în a doua săptămână de post cred că reţetă de mai sus, prin simplitatea şi armonia ingredientelor, are darul de a ne mai abate gândul de la pofta de carne… Şi, ca să vă mai dau o mână de ajutor, la această reţetă, simplă în aparenţă, voi asocia un vin care nu pare nici el foarte complicat, cel puţin la prima vedere. Vom vorbi prin urmare de Cocoşul Chardonnay ediţia 2010, de la Cramele Recaş. Unii vor zice că nu s-ar potrivi la aşa o mâncare spartană de post un vin atât de sofisticat cum e Chardonnay-ul. Ţin să vă asigur însă că această asociere nu este câtuşi de puţin forţată deoarece Chardonnay-ul Cocoş seamănă cu orice vreţi dumneavoastră mai puţin cu un Chardonnay nu! Dar, chiar dacă nu are deloc tipicitate nu este deloc un vin de luat în uşor… Haideţi să-l turnăm în pahare şi vedem cu cine avem de-a face! Culoarea este galben-verzuie, tipică pentru un vin tânăr şi năbădăios. Nasul este undeva între floral şi fructat, adică pendulează între soc-vanilie şi grapefruit-banana. Gustul este foarte proaspăt cu gust intens citric şi ierbos care, dacă mai lăsăm vinul vre-o 10 minute în pahar, virează într-un registru dulce-fructat cu note migdalate. Postgustul este mediu lăsând o senzaţie dulce-acrisor-amăruie. Impresia generală este puţin contradictorie dar în acelaşi timp armonioasă: avem de-a face cu un amestec de arome şi gusturi perfect îmbinate şi rotunjite. Preţul unei sticle este de 30 de lei, iar concluzia ar fi următoarea: dacă nu vă doriţi neapărat un Chardonnay clasic atunci veţi fi încântaţi de acest vin!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu ciuperci şi usturoi

Related articles

Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Budincă de morcovi & Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Vinul de azi ar trebui să stârnească curiozitatea oricărui pasionat de Fetească Albă, fiindcă avem de-a face cu o formă ceva mai rară de exprimare […]

Learn More

Varză dulce cu carne & Prince Ştirbey Novac

Partea din reteta lui Costachel care imi place cel mai mult este cea cu indemnul “mai adaugati vin, nu va zgarciti!”. Si daca maestrul bucatar […]

Learn More

Carne cu fasole verde & Castel Bolovanu, Vinarte

Despre varianta din 2006 a acestui Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti produs de Vinarte am citit, în ultimul an, mai multe cronici nu tocmai laudative. Cum […]

Learn More