razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de viţel împănată & Rosé 2013, Avincis

Mă bucur de fiecare dată când, în peisajul enologic autohton, mai apare câte un roze care-şi ia ca reper stilul vinurilor franţuzeşti din Provence – şi mă refer aici la două calităţi pe care, personal, le preţuiesc mult: eleganţa şi discreţia. Este şi cazul roze-ului de azi, obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot, în podgoria Drăgăşani. Culoarea vinului este roz deschis cu nuanţe cărămizii iar nasul este oarecum timid, cu căpşuni, zmeură şi aluzii ierbos-vegetale. Are un corp musculos, o bună aciditate şi o concentraţie alcoolică ceva mai domolită. Gustativ regăsim aceleaşi fructe roşii de pădure plus ceva iluzii de sâmbure de caisă şi note vanilate. Postgustul este mediu, proaspăt şi vioi, puţin amărui pe final. Un vin care nu putea să lipsească din colecţia de roze-uri a verii 2014.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel împănată cu morcovi şi fistic

Related articles

Fasole verde cu ciuperci & Sauvignon Blanc, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile […]

Learn More

Scrumbie la cuptor & Les Faitieres Pinot Blanc

Într-un mod cât se poate de inspirat, Costăchel ne propune în această săptămână o reţetă cu peşte. Pentru a-i ţine de urât scrumbiei vom turna […]

Learn More

Salată mixtă de pui & Dourthe N°1 Bordeaux Rosé

Un rose de Bordeaux făcut din Cabernet Sauvignon este oricând binevenit chiar şi într-o zi de toamnă. Culoarea vinului este roz pal “foaie de ceapă”. […]

Learn More