razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de viţel împănată & Rosé 2013, Avincis

Mă bucur de fiecare dată când, în peisajul enologic autohton, mai apare câte un roze care-şi ia ca reper stilul vinurilor franţuzeşti din Provence – şi mă refer aici la două calităţi pe care, personal, le preţuiesc mult: eleganţa şi discreţia. Este şi cazul roze-ului de azi, obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot, în podgoria Drăgăşani. Culoarea vinului este roz deschis cu nuanţe cărămizii iar nasul este oarecum timid, cu căpşuni, zmeură şi aluzii ierbos-vegetale. Are un corp musculos, o bună aciditate şi o concentraţie alcoolică ceva mai domolită. Gustativ regăsim aceleaşi fructe roşii de pădure plus ceva iluzii de sâmbure de caisă şi note vanilate. Postgustul este mediu, proaspăt şi vioi, puţin amărui pe final. Un vin care nu putea să lipsească din colecţia de roze-uri a verii 2014.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel împănată cu morcovi şi fistic

Related articles

Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Cartofi noi la cuptor & Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu arome de fructe tropicale şi senzaţii ierboase care fac trimitere la stilistica […]

Learn More

Fasole cu afumătură & Bacanta Merlot, Gîrboiu

Acest Merlot este primul vin roşu premium produs la crama vrânceană Gîrboiu. Obţinut din struguri proveniţi din regiunea Coteşti, vinul este maturat în lemn şi […]

Learn More

Souvlakia & Nedeea 2011, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare […]

Learn More